Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Απίστευτες εικόνες στο τζαμί της Σμίνθης – Κλήθηκε η Αστυνομία

Κοινοποίηση

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε την Παρασκευή (12/04) στο τζαμί της Σμίνθης, κατά τη διάρκεια επιλογής του νέου Ιμάμη της περιοχής.

Ο μέχρι πρότινος Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στην ορεινή – και όχι μόνο – ζώνη της Ξάνθης. Ακολούθως, δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Ιμάμη, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν όταν επιχειρήθηκε η παρέμβαση των γνωστών παρακρατικών δομών που συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε (σε περίπτωση που κάποιοι το λησμονούν) ότι στην Ξάνθη – όπως και στη γειτονική Ροδόπη – υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες, με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σχετικά.

Πολίτες της Σμίνθης, που βρίσκονται μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες και τέτοιου είδους λογικές, έσπευσαν να στηλιτεύσουν φυσικά το γεγονός και τα όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ορεινό οικισμό της Ξάνθης, τονίζοντας πως το Τζαμί είναι χώρος πίστεως και λατρείας και τέτοιου είδους εικόνες δεν τιμούν κανέναν, ούτε είναι αποδεκτές.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα